Tuesday, May 17, 2011

Selamat Hari Guru cikgu-cikgu yg baik2 semua =)

Dear Diary PinoKoO,


Disini ak berbesar hati ingin mengucapkan selamat hari guru terutamanya kepada ibu bapa ku yg mengajar ak dr kecil sampai ak besar. Xputus2 xbosan2 tiap2 hari membebel supaya ak tidak terserong.Dan tidak ternilai juga ak ingin ucapkan selamat hari guru kepada cikgu2 yg baik sgt yg mendampingi ak selama 22 tahun ak hidop dibumi ini:


Cikgu Romakiah **x hingat name apa main hentam jer ** yg plg berbisa sekali cubitannya kat dlm sekolah itu guru kelas ak time darjah 3a di sek.ren. hamzah 1 . Time kasih manyak2 sebab dye ak boleh dpt A dlm subjek BM time upsr spm plak hancor. HakHakHak (gelak3). Setiap kali ak salah eja perkataan ke, salah buat ayat ke kompen ak kena hentam ngan cikgu nie yg jadi mangsanya tangan ak yg putih gebu nie. Sakit tawwww kena cubit! Sampai merah2 tangan ak. Mujur lah mak ak x nampak sebab sekali tgk merahnya tue mcm luvbites tawww! oOpps!


Camat hari guru juga pada Sir zul yg terkenal dengan kegatalan tangan nya yg merayap di pipi2 pelajar2. Cikgu nie suka sngt menampar pipi gebu pelajar2 ak juga menjadi mangsanya kerana menghangatkan suasana kelas. Ak ada suara ak ckp la wei x kan la nk soh dok diam 24jam. Tue pom salah! Malu tau malu yg amat sgt tau dah la ex-bf yg x jadi bf ak lg time tue nampak peristiwa sejarah tue. mengOm! Mane ak nk letak muka ak yg cun nie hah? Huhuhu.. sObsOnsOb *nagis smbil terkenangkan peristiwa hitam nie* Ak tau lah ak nie pelajar yg kurang ilmu org utih nie.Kerana sir nie lah smpi sekarg ak tegagap-gagap nk spekim mak salih taww! Hakhakhak! sebab setiap kali nk spekim teringat teros kat sir, tue yg tegagap-gagap tue sebab takot kat sir. *vondoh punya alasam*



*ada gaya mcm cikgu x??*


Camat hari guru pada cikgu plg ecem cekali kat sekolah ak itu cikgu johari itu guru kelas ak time tahun 6 kerana sgt berani memukol bontot ak yg cekcimekci nim **berani betOl u, bangga aii**. Bontok ak n budak2 kelas 6c dah lali sgt kena tepoktampar sepaknyepak nim sebab selalu saje kena hentam bila kita org x siapkan kerja sekolah. femalas punya budak! Dah la sorg2 kena hentam kat depan kelas ak tgk seko2 tue mcm dah jd model bontot jer. Kesian..


Camat hari guru pada pk hem sekolah rendah time tue darjah 6 kerana amat sebOk sekali nk menego ak. Ak nie puteri emas mak bapak ak memang dye org kalau boleh nak sngt jemput pulang kat btol2 pintu bilik darjah tau yg mcm cite papadom tue nie mujo jemput lam sekolah jer tue pom nk tego ker?? **ibu bapa x boleh masukkan kereta dlm sekolah ** Mak bapak mne x kesian kan anknya dah la kelas dr pukol tujuh smpi pukol 1 pastu smbg plak kelas tambahan smpi pukol 4 mne x leth cikgu weii.. Mak bapak ak sygkan ak tue yg x bagi jaln jauh2 smpi ke hujung nanti kaki ak lenguh taww.. kalau kaki ak tercabut spe mo gnti??cikgu blh gnti?? blh ker cikgu kasi ksi anak2 cikgu kat sye??Anak2 cikgu lam sekolah tue mak bapak kerja kat sekolah tue jemput anaknya kat dlm sekolah tue xde spe tego plok?? jwp2! by the way bapak aii pom cikgu jugak! Cuma yg beza cikgu sek lain jer..


n yg last yg ak tgh ingt psl cikgu2 baik nie ak nk wish lah sebelum ak terlupa cikgu matematik ak time ting4. Time kasih2 sebab busy sngt nk kejar hati pihak atsan smpi lupa msok kelas mengajar. Sekali dua ak x kisah la wei.. pelajar mane x suka bila cikgu x msok kelas.. semua pelajar suka kan kan kan! Tapi cikgu nie bkan sekali x msok hmpir2 2 3 miggu 2 3 bulan **mkn gaji butaker?** jugak smpi kito org test pun x dpt nk jwp. Subjek lain ak x bape kisah sgt nie subjek mate subjek peverot ak tueee.. So sebagai seorg student aku repot lah kat my dad. **fadammuka* spe soh x mngajr sgt! my dad teros ambil tindakan! hehehe.. sowy cikgu ek if dimarahi.. **knp plak ak nk minta maaf nie sepatotnya dye lah yg minta maaf sebab dye yg x msok mngajar**


Camat hari guru juga pada guru2 yg jenis memilih kasih diantara pelajar2. Mentang2lah budak tue comel, mentang2lah budak tue pandai selalu dpt A dlm semua subjek, mentang2lah budak tue mak bapak dye mengajar kat sek tue, jd nya budak tue lah yg cikgu selalu ingt nama n budak tue lah cikgu selalu pilih msok pertandingan n budak tue lah cikgu nk sngt jd pengawas n budak tue lah cikgu nk sgt muka dye soh duduk atas pentas.. So budak yg x tergolong dlm ketogeri tue cikgu nk letak mne??so sebagai cikgu jgn lah ada sikap tidak matang seperti itu yer.. budak yg kurang berkebolehan nie pom nk jugak merasa semua tue.. jgn dipandang hina!


selamat hari guru pada semua lah yg menjadi guru di bumi indah ini.. Hope u all pandai2 lah menjaga pelajar2 anda yer n jgnlah ada sikap memilih kasih diantra mereka yer!

2 comments:

EZAN IDMA said...

wah puteri emas. selamt hr guru

Cik PinOkoo Rara said...

hehehe.. selamat hari guru ^^,