Wednesday, July 06, 2011

Ikan emas rara suda mati sekO 4julai2011

Dear DiarY PinOkoO,


Salam 1 Malaysia pde reader2 semua ^^


Hari nie ada satu berita sedih yg ingin rara khabarkan.. iaitu pemergian seekor ikan emas cOmel nama yg diberikan BBy yg rara beli pde 29jun2011 telah tinggalkan mamanya RARA pde pda petg 4julai2011. Sedih sgt2 baru seminggu jer bersama rara ia telah pergi.
Pagi tue rara dah nampak dah perubahan bby tgk bby tercungap-cungap mcm susah sgt nk bernyawa biar bnyk mne pOm oksigen yg rara bekalkan if dah ajal dye nk bt mcm mne.. SobSobSob =(


Before pg kerja rara dah tgk antara empat2 ekor baby rara dye seko jer x bnyk bergedik..yg lain hepy2 jer berenang citu sana cini.. Bila dibgi mkn pagi tue dye sorg jer x mkn.. Hati nie memang rsa x sedap hati sebab bby xbergerak mcm biasa.. duk diam jer.. Tgk punya tgk.. tilik punya tilik rara tgk ada sedikit pendarahan kat dye punya badan. So sad..
Yg plg rara geram,incik.S before balik KL mlm tue dye x tgk pom bby nie bt donO jer.. Kate incik.S dye malu ngan mamy n dady. Apa yg nk malu kan pOm x th lah.. Sakip atiku. Atlist bg lah bby tgk muka dye yg xbpe ecem tue buat kali terakhir. Nie tdak,berlagak!


Malam tue rara ada tukar air sebab ikan emas nie susah cikip nk jga. Kata uncle tempat rara beli bby.. dah pesan ikan emas nie cerewek cikip. Perlu tukar air 2 hari sekali. Petang tue plak after balik kerja rara memang busy sgt x sempat tgk baby lama2 sebab ptg tue ada MAJLISHANTARMENANTU kak rara d Temangan. Before nk keluar bilik rara ada jegok jugak tgk bby dah tenat rasanya. Xpe if dah ajal bby dah rara rela tgk dye pergi dr tgk dye terseksa cam tue =)


After balik dr majlis hantar menantu,rara teros berlari naik bilik tgk dye dah terapung di atas air. Memang dah sah dye dah pergi tgglkan mama dye. nagisnagisnagis! Ptg tue jugak rara cari tempat yg sesuai tuk kebumikan bby. Port yg plg oke rara rse ada lah port tepi telaga bawah pokok rambutan tepi rumah. Antara bnyk2 kawasan tempat tue yg sejOk sikit.


Anak2 sedara rara yg 2 org tue pOm ada time mengebumikan bby.. Alia siap cr batu lagi konon2 nk bt mcm btu nisan gtu.. Fhm jugak dye ek yg ikan tue dah xde. Afiq plak bila rara suh dye ambil ikan tue dye x ambil pom.. Biasanya brg apa yg kita hulur dye teros smbr jer. Mybe afiq pOm fhm yg ikan tue dah pergi.


So dibawahnie gambr2 kenangan terakhir bby bersama mamanya a.k.a rara ^^.
Semoga baby hepy disana.Amin..











































mizz u Bby =(

6 comments:

laskar pelangi said...

alahai..sedihnya si ikan emas dia mati..sabar ek..beli yg baru =)

S h i d a said...

Alahaiii bulatnye pipi budak comel ni :)


Entri Terkini : Life is wonderful

KeTaM_BaTu said...

dulu masa kecik sy ske bunuh pepatung.. lepas tu siap korek kubur untuk dorang dan lepas tanam siap baca alfatihah.. hehehe

jom baca sini...
mencegah itu lebih baik
7 etika seorang blogger

Mimi Lee said...

takmo cedey-2 k... ALLAH lebey syg kan ikan tuh... nnt bli yg laen....

Cik PinOkoo Rara said...

@mimilee: tima kasih bg sepot pde rara.. ^^

@ketambatu:HEhehe..tu la time kecik2 suke sgt korek kubOr tok tanam benda2 mati ^^

@shida:hehe..ank sedara saye memang cOmel ^^ bukan nk puji tp memang betOl.. Geram betol ngan pp dye.. if shida nk tgk lg foto budak nie blh add fb rara.. ade byk gmbr dye d fb rara.

@laskar pelangi:time kasih bg sepot ^^

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

takziah ..huhu