Sunday, July 31, 2011

PeRistiwa xBape maniS pada BuLan Ramadhan

Dear DiarY PinOkOo,

Salam Readers Semua ^^


Ape khabar hari nie? Sihat x? Tadi kamO2 semua pg ke x smyg terawih? hOpe sgt2 rara dah x mOntem2 lagi terawih untOk rOmadhan kali nie ^^ aminn..
BefOre rara bercerita lbh lanjut tentang tajOk entry rara pde kali
meh cini melihat rara plak nk istihar?


Tarikh puasa jatOh pde:
1.OgOs.2011
hari
Isnin ^^
bersamaan
1.Ramadhan
(..hehehe..)
Ada gaya mcm atOk dlm tv tue x?
Cuma x tunjuk muka n xduk atas kusi jer.
Tadi tepat pukul 8.15pm kat TV3 dye muncul taw.
Tapi muka dye ke yg ak tgk tahun2 lepas tue?
Knp kurus sgt? Bukanke cOmel?


Ape2 pOm Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ^^
hOpe rara mengumpul pahala sebanyak yg bOleh untuk bulan yg mulia pde kali ini yer!
Nak2 puasa nie teringat peristiwa kecik2 dulu. Time2 puasa yOk2. Yer2 errr nasihat kat budak2 supaya puasa penuh sekali-sekali ak pOm mse kecik2 dulu pOm sme mcm dye org puasa yOk2. Hehehe (kelakar plak!)Meh sini rara nak cerita satu kisah msa kecik2 dulu nie. Kat cini jer rara bg tahu. xde spa pOm yg tahu termasOk mamY n dadY ku. Jgn mandai-mandai plak kO org bg tah mak ak! xpasal2 esOk nk puasa ak kena bantai ngan penyapu ^^ (apekes kaitan antara puasa dengan kena bantai? rara pOm xde jwp.)



Kisah nie bermula mse tue kali pertama kOt rara nk blaja puasa time tue darjah 3 mcm tu la. Semua org puasa 30 hari, rara puasa 29 hari jer. xcukOp sehari. mamY x thu nie. if dye baca nie. mati ak! time tue memang dah bersahur siap2 dah. Makan kenyang2 dah. After sahur pg semayang subOh dekat surau depan umah tue. Balik2 tue lari2 kejar2 plak ngan kakak. Leth yg amat! Diam2 tanpa pengetahuan mamY n Dady, rara cpt2 n senyap2 masOk dapur laju2 pg kat peti ais terus minum air dua tiga cawan. (if xlakukannya dengn cpt2 terkantaOi la aku dngn DadY!).Nie kakak ak punya pasal la nie! Rara cepat2 lap mulut dengan kain, if x lap jap g nampak plak mulut ak nie berair. Pastu cepat2 keluar dari dapur siap buat muka mcm org xbersalah. Pastu ptg2 tue rara pura2 puasa mcm biasa la. Rara x mkn tau ptg tue. Pg tue jer,sekali tue jer.


Kat cini yg rara nk kasi thu sebenarnya rara kecik2 pom dah pandai nakal2.
Otak punya la geliga siap lap2 mulut segala.
Kelakar plak.
sO adik2 kat luar sane tue jgn jadi mcm akak rara ek!
Don't be nOtY!

p/s: banyak lagi kisah yg xbape lucu x bape manis nie yg rara lakukan. Tapi untuk next ramadhan la pulak. Jap gie ramadhan tahun depan ak xde idea nk bg thu ape plakkan. hehehe ^^


1 comment:

Popoi said...

selamat berpuasa!! ^_^