Monday, March 11, 2013

Kehidupan Pelajar Kejuruteraan

Dear Diary PinokOo,


Selamat Petang Semua ^^

Dah tiga hari dah terasa bahang panasnya dunia nie termasuk hari nie empat hari terasa panasnya negeri Perlis nie. Mybe nie dugaan untuk penduduk Perlis. Tambah diduga pula buat siapa-siapa yg pakai motor macam aku nie terutama masa nak keluar makan tengah hari. Ada dua pilihan nak berlapar or nak berpanas? Konfem-konfem aku sggup berlapar, tue bila keluar dah beli siap-siap bekal jika berlapar pada tengah hari matahari menegak makan sahaja benda yg ada. Dahla sekarang nie petang-petang sikit datang pula sifat nature aku iaitu mengantuk, panas xpanas gagahkan juga diri nie sbb mata manggil-manggil untuk tidur.


Kehidupan aku sangatlah hambar (kecuali cuti hjung mggu) hari-hari macam biasalah pagi pg kelas petang jika ada kelas lagi stay kat Pauh sampai habis kelas. Sekarang nie duk menyiapkan thesis memang terpaksa stay kat Pauh la. Habis sahaja kelas mesti pg cari kedai makan isi perut nie dulu. Jika dah makan nak dekat gelap malam-malam x keluarlah kecuali kalau lapar sangat. Malam-malam jika malas sngat nak stdy kerjanya mengONLINE sepanjang malam. Kesimpulannya hari-hari hidup aku kat perlis nie bangun-kelas-makan-tidur-online+makan-tidur tue jika aku ke kelas kalau x ke kelas gamaknya tidurlah sepanjnag hari ^^ mana xtembam pipi-pipi nie.


Geram!Geram!Geram! (rasa nak cobit jer pipi nie)


Jadi disaat menulis entry nie aku nak cuba ubah hidup aku. Hajat nak beli bunga hidup pastu beli pasu pastu nk letak depan meja stdy^^ ala-ala bunga tepi tingkap. Biar aku bersemangat nak teruskan hidup macam bunga tue. Suburkan keceriaan hidupku seperti memberi baja pada bunga tue. Dah bunga bagi oksigenkat aku mestilah aku kena bagi cahaya+air+baja kat bunga tue. Confem bunga tue akan hepy. Setuju x? Nak try carilah esok.


I need oksigen! I need a life! I must change!
Asyik dia yg becok mulut berkata-kata why not skrg nie aku pula.






4 comments:

Ima Salsuzaima said...

suke ngantok eh? meh sy tolong cubitkan pipi.ekekeke.. :P

Adminz ONE said...

try letak bunga taik ayam.. kompem tak ngantuk.. haha

Atikah Isa said...

sambung master lah ni ye ??? Semoga berjaya , ohh mind follow me http://apakenani.blogspot.com/ :) :)

Atikah Isa said...

Gud luck ok :)