Tuesday, November 30, 2010

ConTest BerSama Cute TeddY!


Syarat tuk Lucky Draw nih senang je:
  1. Follower Blog nih.
  2. Buat post entry tajuk "Contest Bersama Cute Teddy!"..then link kan pada fieza..
  3. Mesti letak banner fieza dalam post entry uolss dengan sidebar..linkkan pada contest nih..
  4. Gambar sekeping je..edit tak edit suka ati..
  5. Dalam gambar mesti uolss sorang je..takmo ada owang lain..only u + Mr Teddy jek..
  6. Gambar mesti senderian berhad..tembak kalau gambar owang lain..heh~
  7. Suka ati nak posing camne, asalkan terserlah kecomelan korang tu..
  8. Amek gambar dengan teddy yang uollss PALING SAYANG, sekor je..hehe
  9. Bilangan gambar sekeping je..
  10. Lelaki perempuan leh join..
  11. Story sket pasal Teddy uolls tu..Contoh: sape bagi? beli kat mane? nama bear tu ape? ape2 je laa..Fieza nak tau sikit latar belakang teddy uolss tu..hehe
  12. Sebarang pertanyaan boleh tanya kat entry nih atau di FB..pertanyaan di cbox tidak akan dilayan..
  13. Tag 3 orang..orang yang kena tag tu, mesti tau pasal contest nih..
  14. * Teddy tu mesti ANAK BERUANG..tak leh teddy lain (^_^)..
  15. Due date contest nih: 10 January 2011.
  16. GUD LUCK *nih bukan syarat, keh~
___________________________________________________________________





Just tOk pengetahuan::

Gambar yg ak pertarOhkan nie lain dr yg lain. Hehehe.. semua dok ambil posim tepi tedybear jer but ak plak snap pic ak n tedy bear. Ak borim dah dOk posim tepi tedybear.. style sma jer semua.. Skrg nie biar pic ak plak dOk posim dekat tedy. Gmbr nie diambil di KKH4 tahun 2008 di UNIMAP. Motif gmbr nie diambil adalah sesaja suka2 0___O
2 ekO tedy nie kembar (anak-beranak) n ada kisah sweet disebalik 2 tedY nie. Disebabkan syarat ke-8, sO ak stOry abOut tedy kecik. Tapi berkaitan ngan Tedy besar.. So yg watak utama kat cini adalah tedy kecik tue.. Oke!!

::StOry abOut tedybear::

Ak nie memang suka benda-benda cOmel n suka mengumpOl benda yg cOmel . Memang gila2 suka benda cOmel. If jumpa benda2 cam nie, xde duit pOm snggup p beli juga. Ak suka tedybear yg tembam tambah2 kalau bulu yg halOs tue. Dr kecik smpai besar ak x pnh beli tedybear sendiri. Kecik2 mana ada duit nak beli! Ada tue ada kekawan bg time befday. Tiba je befday ak, mesti dpt tedybear x kira kecik besar semua jenis tedy bear ak ada temasOk katak spangebOb smpai 1 kotak besar kekawan bg. 1 bilik ak penOh ngan tedy, smpi 1 kali ak rasa mcm nk buang jer tedy2 tue tapi yg pentg 2 eko tedy kat ats tue ak x buang. Sebab ak syg sngt 2 eko tedy tue.

Di kampOm::

Satu hari tue, ak jalan2 KB ngan kawan baik ak akma. dOk jalan2 kat KB mOLL tue ak ternampak lah tedybear besar tue.. Comel sngt, bulu lembut gila, peluk2 pOm x puas2. Plak tue tedy bear tue lain dr yg lain(cuba tgOk betol2 terutama kat kaki tue). Disebabkan ak GILABENDACOMEL ak snggup beli tedy tue RM100 lebih. Dah la time tue ak p jln2 naik bas, bayangkan ak dok pengang tedybesar tue naik bas.. Semua org dOk pandang pelik jer! wallu! Dr KB smpi MACHANG ak dop pelOk tedy tue.. mOm ak ckp npe x p ngan keta, ak jwp ak takOt da drive keta.. (sekrg x takot dah!) Hari2 ak pelOk smpai telekat semua air lior basi.. Bulu bear besar tue hari2 ak sikat. Memang ak syg lah tedy bear tue (Tamat kisah tedy bear besar) .

Di Perlis::

2 minggu lepas tue kot x silap, ak n encik boyfriend nie jalan2 tawaf satu kangar, tiba2 terlalu 1 kedai tedy kat kangar, ak n encik.S nie pom berhentilah.. sja nengOk2. x nk beli pom time tue ak n encik boyfriend btOl2 xde duit. memang x nampak duit kertas merahbiru nampk duit syiling jer (nk gtau yg kita org btOl2 lah x de duit) NengOk punya nengOk ak terpaku kejap! Sedar jer ak menjeritlah...

dialog antara ak n encik.S:

cik rara:: abg2 babybear babybear babybear (smpi nak nagis2) .

encik.S:: blur (x fhm maksOd cik rara)

cik rara:: ak pom storylah abg2 bear nie sebijik mcm bearbesar rara kat bilik. cOmelnya abg, cOmelnya (nada manja2 gtu).. nape bear kecik nie comel sngt?? nak abg nak! (nagis2 ak, nak beli x de duit, pegang tedykecik tue x lepas2.)

encik.S:: abg xde duit, nanti abg ada duit abg beli!

cik rara:: yeah.. abg janji ek, janji?? tau!

2 3 hari after tue::

Ak dpt juga tedybear kecik tue. Encik.S bg disebabkan juga kita org baru caple time tue. Ak xbape reti sngt nak story, if kamu2 n kamu ada tempat kejadian mesti nak tergelak habis, sebab ak menjerit mcm org gila time tue, hahaha.. Sapa x terkejut kat bilik ak tedy bear besar nak mampos n plg besar kot dlm asrama tue, sebijik macam tedybear kecik nak mampos! dlm kedai tue. Pegang2 tedy tue x lepas2. Sebaik dpat jer tedy tue dr encik.S ak cium puas2. Balik2 bilik jer terOs ak ambil snap 2 3 pic. Tue lah hasilnya ^^V

Sekarang 1/12/2010::

Tedy kecik tue ada kat ak skrg, selalu menemani tido ku. tedybesar tue ak tnggl kan kat umah sebab kot2 kena paw kat sape2 nanti. Kat umah tedybesar lebih selamat.. windu sngt bearbesar.. tggu mami balik tOw! 2 3 ari jer lagi. t kta tdO sma2 k. hehehhe 0__o


Tadge 3 org::

eyenadee

ezma

gengcikepal

jOm join klip cini






4 comments:

~eZmALiZa~ said...

omg..ezma kena tag!! haha..kalao ezma masuk then ezma menang cene??haaaa....hik3.. :D xdela..gurau jer..thanks cik rara tag ezma..hehe.. :)

nt, nak pinjam teddybear satu bole?? :P

Cik PinOkoo Rara said...

x bOlehxbOleh! tedy tue rara yg punya, hOhohoh~~

hafidzah hafidz said...

hehehe..ok awak..cute sangat >.< syarat semua cukup..gud luck! heee

Cik PinOkoo Rara said...

hehehe..Oke hope menang lah,sebab memg suka berkaitan ngan tedy2 nie, x pnh menang apa pertangdingan nie..hahahaha~~