Sunday, November 27, 2011

mY RoOm KKC-47a

Dear DiarY PinOkoO,


Salam Semua ^^


Hari nie.. emmm.. rara nk update entry yg lalu. Sebab entry hari tue rara xcerita sgt just upload beberapa pic pasal mYrOom di kolej. If i'm not wrong entry yg mggu lepas kot. Actually, nk update about this dah lama just disebabkan intenet unimap slow brodband plak x byr lg then a little bit busy that time. Last week memang busy sgt dengan 2 test. This week plak hari isnin cuti ganti ahad cuti Awal Muharam ^^ sempat lg nk wish selamat tahun baru semua =)


Cuti this week sgt membosankan bila housemate balik rumah. Kita plak xboleh balik sbb rumah jauh, if rumah sekankang kera xpe 2 3 kali langkah terus smpi memang kompen rara update entry nie kat rumah. Nie tidak nak balik tue kena pikir kos lagi. Hujung-hujung bulan nie tggu mOmy bankinn duit jer lah. Nk pg widowsopim xdpt la coz of mOney. Nie kes terlalu over confiden nak pki pone baru lah yg sengket mcm nie. Mula nk pki BB pastu last minute xjadi beli plak Samsung! This sem if dpt pointer okey nk godek-godek dadY bg ipone sbb dady dah jnji kannnn kann kannn...


Okey lupakan dulu yg merapu-rapu nie sebab tujuan utama rara nk cite mY rOOm dihostel. Macam dah xde kejaan lain dah kan. Emm.. org kate bila dah xde nk buat ape2 baik buat something yg berfaedah. Semalam rara beli majalah Yezz!! Ala majalah utuk budak-budak emaja tue. Xkisah la if 22 years old pom kat cini i nk cite majalah tue memang best beb! Better kamu semua beli. Bulan nie majalah Yezz ada kasi tips ape yg boleh kite buat bila hujung mggu nie. Xsemestinya keluar dating jer, ada lagi perkara yg menyeronokkan yg boleh kita buat taw.



My Tempat TidO^^












Tempat tido nie adalah tempat yg paling penting bagi rara. Kat citulah kita tido selama 6-7 jam if terover boleh gamaknya sampai 8 jam if xde kelas. Normallah student malam kita berjaga siang kita still tertutup mata. Kat situlah juga kita melepak, menSPAkan diri, merehatkan otak sebab susah jawap test, menangiskan diri if gado-gado dengan siDIA. Boleh dikatakan tempat nie sgt-sgtlah pentg! So, mestilah tempat tido kita tue xperlulah yg over perhiasannya cukuplah cadar yg lembut dah selesa (better beli yg mahal sedikit) dan seko tedY (muncuk) sebagai peneman pelok-pelok jika rindu siDIA and blh tumbuk-tumbuk jika bergaduh dengan siDIA. Banyak function la plak muncuk nie ^^ suka la tue rara puji.


Tema rara kat tempat tido nie adalah warna Pink&Bear. Sem nie rara beli cadar baru, malas nak guna cadar lama sebab cadar sem lepas tue cantik kat corok jer selesanya tidak sebab cadar tue bukan 100% coton. Dekat wall plak xmengambil kos yg mahal rara just beli pembalut hadiah rm1.20 yg comel pastu seletip jer dekat wall. Senang dan Ringkas x mcm sem-sem lepas buat mcm-mcm. Rasa mcm merugikan masa jer. Gmbr yg rara snap nie memang rara puas hati siap buat wall dekstop lagi. Puas hati la sebab rara guna kamera DSLR ^^



Comelkan wall bilik rara^^ banyak sgt bear taw. If rara bosan boleh rara kira seko-seko bear tue. If terover tido bila bgn tgk jer perkataan TEACHER tue kompen ingt assigment yg bertambun xbuat lagi. Kira ade maknalah disebalik suasana yg meriah tue. Banyak bear yg rara ade rara pilih bear nie sebab ada makna disebalik kejadian semasa rara dapt bear nie. Tapi bukan bermakna rara xsyg bear lain taw. Bantal love tue rara bawa jugak ke kolej, xboleh tggl kat rumah, coz itu adiah befday rara yg plg bermakna.



My Tempat StudY ^^








Tempat study adalah second tempat yg plg penting bagi rara. Kat cini lah rara berusaha nk capai pointer tggi. Kat sinilah rara pulun habis-habisan nak-nak dekat final. Jadi suasa tempat study tue amat-amat penting bagi rara. Pemandangan yg comel lagi membuatkan rara semangat nk tgok buku. Bear-bear kecik yg menghiasi meja study nie mempunyai makna yg penting dalam hidup rara. Kalo ikotkan hati semua bear kat rumah rara nk bawa kat sini sebab semua bear rara syg. Tapi hari tue x muat keta. Barang banyak sgt. Baju dah satu beg besar dah, nie xcampur shawl satu beg lagi. Boleh pancit keta dadY ^^ Nasib baik dady x marah-marah pagi tue taw coz of this thing.


...............................................................................................................................................................



Entry yg lalu juga rara ade upload gmbr barang2 yg rara beli semasa di Parik Buntar kan. Tapi rara xcite ape kan kan kan! Jadi ade msa terlebih nie rara ingin cite lah. Okey, Hari tue rara ikot kwn pg parik buntar ade sebabnya. Sebabnya roomate rara tue beria-ria nk ajak rara pg sana. Dia ckp kat sana bnyak brg-brg comel murah-murah plak tue. Pergi-pergi hari tue memang betol kate mYroomate barang-barang nya sgt2 lah murah dan comel. Hbs jugak lah Rm100. Tapi kt cini rara upload gmbr brg2 comel yg rara beli. Yg menarik perhatian rara adalah buku kecik blh dijadi nota kecik. cOmel sgt!


















Oke ^^ cukup setakat nie dulu rara sign out dulu.
Before tue rara nk tanks a lot pda follower baru rara yg sudi follow. Sory xsempat nk follow kamu balik Rara punya brodband x byr lagi. Internet unimap very2 celow. Chat yg kt tepi tue pom rara x dpt bls. Nk tggu looding punyalah lama. Boleh ngantuk jawapnya.




2 comments:

cik wanie Lovela (CWL) said...

comelnya


http://cikwanielovela.blogspot.com/

~eZmALiZa~ said...

eh, kenapa ezma tak penah nampak rara kat kg wai eh??? rara penah nampak ezma x?? :P