Sunday, November 27, 2011

Dalam masa 4 Bulan impian aku tercapai ^^

Dear DiarY PinOkoO,


Salam Semua ^^


Dalam cuti sem empat bulan hari tue banyak benda ak belajar, banyak ganjaran&habuan yg ak dpt. Terima kasih sekali lagi pada siapa yg mengajar ak sampai tido lewat, and pada siapa memberi ganjaran sampai impian ak tercapai. HepY sgt-sgt ^^ Dan yg plg pentg ak ingin gembira dengan diriku atas kejayaan ini. Sampi ada yg xtido 2 3 hari semata-mata ingin melihat impian ak nie tercapai. Kiranya cuti empat bulan nie tidak ak sia-siakan. Antara banyak-banyak benda yg ak ingin dpt n buat 4 benda nie yg terpilih.



1) DoOdle
Ak nie memang jenis pantang lihat benda comel mesti rasa ingin mencuba. Atas usaha sendiri dan ajaran seorang teman blogger akhirnya ak berjaya membuat doodle secomel ini. Mula-mula lihat doodle nie dlm blog-blog ak ingtkan ak lah insan yg paling xreti nk buat. Bila ak dpt membuat nie hanya tuhan saja yg tahu betapa hepynya diri nie. Siap ada org yg sudi menempah doodle ku ini ^^ Saat-saat before ak reti buat doodle nie memanglah first doodle yg terhasil amat-amatlah hodoh n kaku. Org kata kalau kita gigih berusaha mesti ganjarannya berganda. After xtido 2 3 hari inilah hasilnya ^^ Sape ingin menempah segera contact rara!











2)Craft
Cuti empat bulan nie selain ak bekerja sebagai guru ak juga meminati membuat craft mengunakan kain polyfelt. Comel kot tgk kat FB jahitan-jahitan menguna polyfelt menghasilkan benda yg berguna seperti kincir, beg dan sebagainya. Seperti yg kamu semua tahu ak nie memang pantang tgk benda comel, mesti rasa mencuba. First mencuba inilah hasilnya kincir kereta ber no plat moto ak "DN1010" terhasil. Time ak buat kincir nie kebetulan time ak betol2 bosan semasa berada di tempat kerja. Selain tue ak ada buat brooch bentuk love mengunakan semua warna polyfelt. Memang comel dan berpuas hati. Bagi ak xkisahlah berkeluarkan sedikit duet tapi hasilnya membuatkan kita tersenyum lebar sampai ke hari nie ^^.









3)DSLR
Yg ini plg x dpt imagine org kata xpercaya memilik DSLR taw ^^ Ak dpt nie pom atas dasar mengunakan duet gaji ak sendiri yg penat lelah bekerja dibantu 80% oleh DadY. Terima kasih dadY. Syg ketat-ketat. Dady bg nie pom bukan tanpa alasan yer kamo-kamo. Dady bg kat ak kamera nie pom atas sebab result ak yg agak oke. Pulak tue sejak dr dip smpai deg ak xpnh minta adiah apa-apa atas sebab result. if ada pom dadY selalu bg duet jerlah. Kamo pom mesti tahu kan jika duet nie manalah kita nampak bendanya. Tujuan ketat-ketat ak nk dptkan DSLR nie bukan sebab nk snap gmbr muka ak bukan juga nk snap gmbr muka kamo!Jgn perasan! Ak sebenarnya nk snap pic keindahan alam hijau ciptaan tuhan yg mampu membuat kita berpuas hati&tersenyum kerana di Perlis nie memang salah satu tempat yg amat cantik. X rugi if berphotoshoot disini. Tapi disebabkan masa dah pengangkutan ak still lagi x dpt snap keindahan alam nie. Mybe tggu incik.S balik baru ak boleh berpuas hati bergambar sakan.



4)Samsung Galaksi S Plus ^^
Yg nie memang lama diimpikan walaupun bukan yg ini tapi still berpuas hati. Seperti yg kamo tahu before entry ini ak memang syg lah ketat-ketat hadiah befday nie. Syg kamO ^^






........................................................................................................


Itulah kisah cuti sem empat bulan ak^^
Hope next cuti banyak lagi impian yg ak ingin buat tercapai.
..Insyallah..


p/s:next dream yg belom tercapai
nk belajar guna adobe photoshop cs3 or 4 or 5 ^^

3 comments:

[PCL] said...

Tahniah atas usaha n kejayaan anda...pcl proud of you..

y0da_sm0t said...

salam,,cmne nk wat tab comel tu ek??

nick dot anis said...

kamera tu hadiah paling best kot hehe