Monday, May 21, 2012

FUJiFiLM Palaroid Camera

Dear DiarY PinOkoO,

Salam, pwince&pwincess semua ^^




Alhamdulillah^^ akhirnya dapat juga aku miliki sebijik kamera FujiFilm Palaroid hasil duit simpanan bulanan yg dadY n mOmy bagi. Berjimat, Terjimat, Menjimatkan amat-amat susah hendak kita lakukan, tapi bila dapat miliki benda hasil berjimat tue amat-amat menghepYkan diri aku (V^^) .


Kamera Fujifilm nie kalau x silap aku ada 8 jenis warna. Warna pink pon ada, tetapi sedikit pom x terpandang oleh aku sebab xcomel.Nasihat aku jika kamu berkenan hendak memiliki kamera polaroid nie baik survey betul-betul. Memanglah setiap polaroid amat mudah dimiliki oleh setiap org kerana harganya yg murah. Tetapi alangkah bagusnya jika kita boleh dapat harga yg lebih murah dari sepatutnya.


Harga kamera nie sangat-sangat murah jika pandai pilih tempat dan mulut tue kena manis semasa membodek jurujual. Pastikan kalau boleh belilah di pusat FujiFiLM. Harga polaroid nie sepatutnya dalam angka dua ratus lebih ringgit Malaysia. Yg mahalnya adalah kertas filem (xthu nama apa??) tue, satu kotak rm30. Dalam satu kotak tue hanya ada 10 keping sahaja. Jadi hargailah setiap gambar yg di snap. Pastikan setiap sekeping gambar yg diambil mempunyai value yg tinggi nilainya. Hasil warna gmbr yg disnap sangat-sangat memuaskan hati.


Warna yg menjadi kesukaan aku adalah white ^^ Bagi aku white palaroid amat-amat suci bg ku. Yg boleh aku berkenan pasal benda alah nie adalah disebabkan rancangan tv Korea "We got Married " pasangan Khuntoria yg sweet lagi comel semasa mengunakan kamera nie menarik minat aku. Setiap keping gmbar yg disnap ditampalkan didalam diary kecil lepas tue ditulisnya story cinta di gambr tue. Sangat-sangat comel!!




my white palaroid^^


Insyallah next camera yg aku ingin miliki adalah "lomo kamera"

4 comments:

Aziz Syaidahtul said...

welcome to polaroid camera world!
best benda ni sbb nnt shiver takut gambar x jadi... haha

bella YOYO said...

kalau lomo cemane gambar tu nak publish eh?

insan biasa said...

nnti blehlah tgok gmbar dia ni...nak tgok hasil dia cmna....

susulemakmanis said...

comel!jeles pulak.hehe.btw,sue dah follow awak dear.t boleh la amek pic bnyak2 ek