Sunday, November 27, 2011

Casim FOn & Purse

Dear DiarY PinOkoO,

Salam Semua ^^


Hari nie rara amat-amat suka nk bt satu entry khas pasal casim fOn bermacimkan purse. Seriously, masa rara beli casim fon samsung hari tue memang xterpikir n xteringat langsung yg rara nie pencinta n pengumpul no satu pelbagai koleksi n warna purse brand "MilkTeddY". HepY juga bila boleh tukar warna casim pom n purse mengikut tema baju. i love it!! Balik hostel hari tue baru terperasan semasa rara nk tukar phone baru yg rara dpt dr abg wan 3 4 mggu yg lalu. Phone Sony warna pink&pic. Masa tue rara guna phone Samsung yg rara beli sendiri 2 bulan lalu tanpa pengetahuan DadY n MOmy. issh, apa yg rara merepek nie!!! Meh rara cita dari awal mcm mna rara oleh dapat 2 hp baru dlm tahun yg sama.


Masa cuti sem empat bulan hari tue memang rara nekad sgt2 kerja 4 bulan nie rara nk dapatkan kamera DSLR n fOn BB. Kamera DSLR rara dah dpt disepot 80% oleh dadY diatas resultku yg cemerlang ^^.Tanks DadY! fOn pulak, kebetulan nk masuk awal-awal sem nie hp nokia yg dady bagi 2tahun lalu telah rosak. Bukan rosak teruk pom rosak screen jer pom. Nie kesnya rara nie amat-amat nakal n lasak orgnya semasa tido, sO hp nokia tue selalu lah jatuh ke bawah katil. Mybe disebabkan kehentakkan yg selalu terhentak mybe otak hp tue pom dah jadi biol agaknya. Tapi hp tue still blh guna just perlukan kesabaranlah.


Masuk sem nie kebetulanlah pulak befday rara hari tue incik.S xbagi apa-apa lagi. Diatas keizinan incik.S, rara dibenarkan membeli fon lain disepot 15-20% oleh beliau atas sebab befdaY rara (amat-amat terharu). Niat asal memang rara nk beli BB tapi semasa nk survey tue atas nasihat abg-abg ecem yg berpegalaman, rara dibantah membeli BB sebabnya function BB banyak tidak memenuhi citarasa rara. Rara just nk pki BB sebab design BB amat menarik. Tapi plg pentg bg rara, rara nk hp yg kameranya cantik ^^ xkisahlah function lain tue yg pentg kamera. Memanglah time tue rara dah ada DSLR tapi xkanlah 24jam pg mana-mana nk berpeluk dengan DSLR. yedOp? Jadi sepanjang rara mengunakan sony n nokia rara amat-amat berpuas hati dengan fOn nokia. Jadi sehari suntuk dok survey fOn nokia kat aloqstaq.


Saat-saat pentg before incik.S nk naik bas mlm tue balik UTHM, kiranya rara nk belilah hp nokia design mcm BB mlm tue juga, xbeli BB dpt bentuk mcm BB pom jadilah iaitu nokia E6 ker E7 if xsilap. Abg ecem tue pulak x bagi, dia suggest rara beli Samsung galaksi S plus. Time tue S2 x keluar lagi (nyesal dOh!!) Harga nk dekat sama tapi nasib baik sebab S2 saiz besar cikit dr S plus. Jadi rara xsuka. sO diatas kesetujuan incik.S rara teros beli hp tue tanpa survey.


Nk dijadikan cerita pada masa yg sama rara dah ckp kat dady yg hp rara rOsak, dady pom dah bg duet RM2++ ,diatas ketakutan kot-kot dadY terkejut rara pki hp canggih dr dia rara terpaksa cover beli hp lain. X kisahlah yg pentg plg murah. Rara pom bisik-bisik lah kat abg rara yg dok KL suruh dia beli hp nokia yg plg murah bujek RM50 gitu. Tup-tup semasa cuti depavali hari tue rara dapat hp sony siap warna pink&pic lagi tue. Terlebih bajek !!RM250 hp yg abg beli tue. Rara nie terketar-ketar sampai x terganti duet abg. Plak tue abg rara xminta. Rara apa lagi naik kepalalaa. hehehe^^ >dlm hati:: save duet ak!<


Yg sweet kat sini semasa rara dpt hp tue anaksedara rara, alia ada kat tepi. Time tue rara tgh ajar alia buat kerja sekolah. Soalan bodoh yg rara bg kat dia knp lah abg wan bg hp warna pink nie?? Terus jer alia jawap sue kan suka warna pink ^^ tercengang ak kejap! hehehe. Tue lah bg soalan yg kompem-kompem ak sendiri pom blh jwp. Kesimpulannya rara nk ckp abg rara tue tahu jugak ek rara pink. Yg tue yg rara nk bg tahu. Hehehehe^^ hepY-hepY. Dah la setahun yg lalu rara dh beli hp pink. Berapa juta pink yg rara nk kumpul nie??? Nanti next entry rara akan cerita brand fon n mcm mana rara dpt fon yg rara guna dr sejak kali pertama rara pki fon smpi sekarang oke! Yg plg best semua hp yg rara pki sejak sekolah tue still ada ngan rara n still blh guna hudoh-hudoh. Rosak pom xde la sgt, sikit-sikit jer ^^ if dadY tahu pengakuan ekslusif nie mati rara ^^ hehehehe. Tue jerlah rara nk cerita..





















p/s:hope xde sape yg berani cite kt Dady
or mOmy psl hal nie. Doakan rara sem dpn
dpt result oke sebab dadY janji nk bg... ^^
Tanks syg bg adiah fon kat i <3

mY RoOm KKC-47a

Dear DiarY PinOkoO,


Salam Semua ^^


Hari nie.. emmm.. rara nk update entry yg lalu. Sebab entry hari tue rara xcerita sgt just upload beberapa pic pasal mYrOom di kolej. If i'm not wrong entry yg mggu lepas kot. Actually, nk update about this dah lama just disebabkan intenet unimap slow brodband plak x byr lg then a little bit busy that time. Last week memang busy sgt dengan 2 test. This week plak hari isnin cuti ganti ahad cuti Awal Muharam ^^ sempat lg nk wish selamat tahun baru semua =)


Cuti this week sgt membosankan bila housemate balik rumah. Kita plak xboleh balik sbb rumah jauh, if rumah sekankang kera xpe 2 3 kali langkah terus smpi memang kompen rara update entry nie kat rumah. Nie tidak nak balik tue kena pikir kos lagi. Hujung-hujung bulan nie tggu mOmy bankinn duit jer lah. Nk pg widowsopim xdpt la coz of mOney. Nie kes terlalu over confiden nak pki pone baru lah yg sengket mcm nie. Mula nk pki BB pastu last minute xjadi beli plak Samsung! This sem if dpt pointer okey nk godek-godek dadY bg ipone sbb dady dah jnji kannnn kann kannn...


Okey lupakan dulu yg merapu-rapu nie sebab tujuan utama rara nk cite mY rOOm dihostel. Macam dah xde kejaan lain dah kan. Emm.. org kate bila dah xde nk buat ape2 baik buat something yg berfaedah. Semalam rara beli majalah Yezz!! Ala majalah utuk budak-budak emaja tue. Xkisah la if 22 years old pom kat cini i nk cite majalah tue memang best beb! Better kamu semua beli. Bulan nie majalah Yezz ada kasi tips ape yg boleh kite buat bila hujung mggu nie. Xsemestinya keluar dating jer, ada lagi perkara yg menyeronokkan yg boleh kita buat taw.



My Tempat TidO^^












Tempat tido nie adalah tempat yg paling penting bagi rara. Kat citulah kita tido selama 6-7 jam if terover boleh gamaknya sampai 8 jam if xde kelas. Normallah student malam kita berjaga siang kita still tertutup mata. Kat situlah juga kita melepak, menSPAkan diri, merehatkan otak sebab susah jawap test, menangiskan diri if gado-gado dengan siDIA. Boleh dikatakan tempat nie sgt-sgtlah pentg! So, mestilah tempat tido kita tue xperlulah yg over perhiasannya cukuplah cadar yg lembut dah selesa (better beli yg mahal sedikit) dan seko tedY (muncuk) sebagai peneman pelok-pelok jika rindu siDIA and blh tumbuk-tumbuk jika bergaduh dengan siDIA. Banyak function la plak muncuk nie ^^ suka la tue rara puji.


Tema rara kat tempat tido nie adalah warna Pink&Bear. Sem nie rara beli cadar baru, malas nak guna cadar lama sebab cadar sem lepas tue cantik kat corok jer selesanya tidak sebab cadar tue bukan 100% coton. Dekat wall plak xmengambil kos yg mahal rara just beli pembalut hadiah rm1.20 yg comel pastu seletip jer dekat wall. Senang dan Ringkas x mcm sem-sem lepas buat mcm-mcm. Rasa mcm merugikan masa jer. Gmbr yg rara snap nie memang rara puas hati siap buat wall dekstop lagi. Puas hati la sebab rara guna kamera DSLR ^^



Comelkan wall bilik rara^^ banyak sgt bear taw. If rara bosan boleh rara kira seko-seko bear tue. If terover tido bila bgn tgk jer perkataan TEACHER tue kompen ingt assigment yg bertambun xbuat lagi. Kira ade maknalah disebalik suasana yg meriah tue. Banyak bear yg rara ade rara pilih bear nie sebab ada makna disebalik kejadian semasa rara dapt bear nie. Tapi bukan bermakna rara xsyg bear lain taw. Bantal love tue rara bawa jugak ke kolej, xboleh tggl kat rumah, coz itu adiah befday rara yg plg bermakna.



My Tempat StudY ^^








Tempat study adalah second tempat yg plg penting bagi rara. Kat cini lah rara berusaha nk capai pointer tggi. Kat sinilah rara pulun habis-habisan nak-nak dekat final. Jadi suasa tempat study tue amat-amat penting bagi rara. Pemandangan yg comel lagi membuatkan rara semangat nk tgok buku. Bear-bear kecik yg menghiasi meja study nie mempunyai makna yg penting dalam hidup rara. Kalo ikotkan hati semua bear kat rumah rara nk bawa kat sini sebab semua bear rara syg. Tapi hari tue x muat keta. Barang banyak sgt. Baju dah satu beg besar dah, nie xcampur shawl satu beg lagi. Boleh pancit keta dadY ^^ Nasib baik dady x marah-marah pagi tue taw coz of this thing.


...............................................................................................................................................................



Entry yg lalu juga rara ade upload gmbr barang2 yg rara beli semasa di Parik Buntar kan. Tapi rara xcite ape kan kan kan! Jadi ade msa terlebih nie rara ingin cite lah. Okey, Hari tue rara ikot kwn pg parik buntar ade sebabnya. Sebabnya roomate rara tue beria-ria nk ajak rara pg sana. Dia ckp kat sana bnyak brg-brg comel murah-murah plak tue. Pergi-pergi hari tue memang betol kate mYroomate barang-barang nya sgt2 lah murah dan comel. Hbs jugak lah Rm100. Tapi kt cini rara upload gmbr brg2 comel yg rara beli. Yg menarik perhatian rara adalah buku kecik blh dijadi nota kecik. cOmel sgt!


















Oke ^^ cukup setakat nie dulu rara sign out dulu.
Before tue rara nk tanks a lot pda follower baru rara yg sudi follow. Sory xsempat nk follow kamu balik Rara punya brodband x byr lagi. Internet unimap very2 celow. Chat yg kt tepi tue pom rara x dpt bls. Nk tggu looding punyalah lama. Boleh ngantuk jawapnya.




Friday, November 18, 2011

CandY FlOosS

Dear DiarY PinOkoO,

Salam Semua ^^


Petang tadi after habis kelas, ak teros baik hostel, balik-balik tue rase2 mcm nk buka loker. Lama dok termenung tepi loker tue dok tgk berjuta shawl and inner, tiba2 hati nie rasa mcm nk bergambar. Just nk snap pic muka jer. Sebab ak nk cuba sesuaikan inner and gaya shawl yg mcm mne yg sesuai dengan muka ak.


Memang dah lame ak nk cuba shawl nie before raya lagi. Disebabkan ak dpt shawl nie time ak balik raya jadi ak xdpt nk pakai coz semua inner ade kat hostel. Disini ak ingin berterima kasih pde seseorg kerana sudi bg ak peluang untuk memiliki shawl secantik ini. Seriously, ak memang berpuas hati. Betol-betol comel ^^ terutama bila ak memakai shawl biru, sebab menampakkan pipi ak lebh kurus.sO, after sejam ak makeup (makeup sendiri) ini lah hasil yg kite dpt.
JOm skodeng ^^































Wednesday, October 19, 2011

BiLa Rara stress ^^

Dear DiarY pinOkoo,

Salam Semua ^^


Rara rse lega sgt2 bila dah lepas satu beban iaitu test 1 Power Sistem yg baru jer hbs petg tadi ^^. HepY taw!! sebab 2 3 hari lalu asyik mengadap buku jer. Yg plg sakit bila stdy last minute cam nie. Hope sgt2 next test xnak dah berkelakuan cam nie.Penat!! Before nie x pnh pulak buat perangai mcm nie. Sejak-sejak smbg degree nie masa nie bnyk dihbskan pg jalan-jalan. Org kte selagi duet xhbs lam poket tue selagi tue kaki nie berjalan2 merata- rata tempat. Bulan nie dah 2 tempat "jauh" rara pergi yg memerlukan perbelanjaan yg tggi.
Makin hari makin habis fuluss rara.


Bila diri nie dlm kestressan nie caranya yg mudah untuk hilangkan iaitu berphotoshoot^^. sO mlm after test tue rara n myroomate nie pening kepala, pening sgt mybe xboleh jwp test kot!
Bila mata nie nampak jer mata lens pening tue terus hilang!
Yg paling lucu mula-mula xde hajat pom nk bergambr cam nie, memang xde mood langsung!
Rara yg mulakan dulu pakai comel-comel, tudung pom x gosok mne terus pki. Saje test baju baru yg dibeli dihatyai konon-kononnya nk macimm dengan tudung sebab esok ade presentation. Saje nk buat-buat sweet konannya rara nk pki mcm nie nk pki cam tue untuk present esok. Gitulah citenya ^^


JOm tgk gmbr kami berphotoshoot guna kamera hp baru ^^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.












Xsilap rara lagi seminggu after Depavali rara ade lagi test Control Signal.. Kebetulannya cuti 5 6 hari Depavali nie rara nk balik KL. sO hope dlm bas tue rara stdy la yer ^^ dOakan saya dapat buat test control signal taw!!


Tuesday, October 11, 2011

Bilik Rara ^^ KKC 47a

Dear DiarY PinOkoo,

Salam Semua^^


Entry Rara pada kali nie mesti xlain xbukan photoshoot di mY pink table.
Mula-mula masok sem nie memang rara dah pikir dah tema aper yg perlu rara selitkan kat meja study nie supaya lagi nampak bersemagat nak study. sO mesti kamu dah boleh agakkan ape warna temanya. Xde lain-lain warna dah mesti warna yg sama. Yg bezanya gmbr pada kali nie rara snap sekali brg-brg comel yg rara beli semasa berada di Parik Buntar. Seriously, memang barng-barng kat sana sgt2 comel dah murah. Memang berbaloilah rara ikot roomate balik sane.















































































Rara suka sgt bila meja rara cOmel mcm nie. hOpe blh stdy dengan selesanya ^^



Tuesday, October 04, 2011

Pemenang ^^ cOntest "Saya Suka Warna Pink"

Dear DiarY PinokOo,

Salam Semua,

Malam nie rara dengan hepynya ingin mengumumkan pemenang contest "Saya Suka Warna Pink". sO spe pemenang bertuah itu?? jOm kita tgk spe pemenangnye ^^



Pemenang Tempat Pertama:

http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2011/08/contest-saya-suka-warna-pink-by-cik.html



Pemenang Tempat Kedua:
http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/09/contest-saya-suka-warna-pink-by-cik.html



Pemenang Tempat Ketiga:
http://adeq-yoe.blogspot.com/2011/09/contest-saya-suka-warna-pink.html


Cara nk bg alamat pde rara ^^
just sendkan alamat anda serta nama di..

pinokoogirl_89@yahoo.com



Rara bagi masa selama 5 hari dari tempoh ini untuk kamu bagi alamat.
sO pde spe2 yg tidak menang tue jgn bersedih nanti next contest cuba lagi ^^