Wednesday, December 15, 2010

contest BAJU SAMA

Dear Diary PinOkOo::




SYARAT2 PENYERTAAN :


1) Be my follower.
2) Buat satu entry pasal contest BAJU SAMA by ika puk puk.
3) Upload gambar korang.korang mestilah memakai baju yg sama dlm gambar tu.bilangan ahli dlm gambar plak mestilah xlebih drpd 6 org n xkurang drpd 2 org.xkesahlah gambr kwn2, kapel, fmily, mak ngn anak, ayah ngn anak ke..yg penting baju sama..baju kurung boleh but not baju melayu..
4) Ceritakan serba sedikit pasal gambar yang korang dh uploadkan td.
5) Copy banner di atas dan letakkan dlm entry contest BAJU SAMA by ika puk puk.linkkan banner di atas terus ke entry nie ( contest BAJU SAMA ).
6) Bila dh siap semua tu, sila tinggalkan url/link entry anda td di ruangan komen entry contest BAJU SAMA di blog ika untuk ika terjah blog korang.
7) Hadiah menarik menanti anda.
8) Tarikh tutup penyertaan : 31 Disember 2010


Spe2 mO ikot blh klip link nie PUKPUK



___________________________________________________________________

Contest BAju Sama

Contest nie rara pertarohkan 3 gmbr, sebab PUKPUK x gtO pun bape gmbr blh letak.. hehehe **pepandaijer sebab rara konfuis cikit ngan syarat2 pukpuk.. sowy.. sebab gmbr2 dibawah nie rara rasa msg2 tidak memenuhi syarat.. rara mO pukpuk pilih salah 1 gmbr oke.. sowy sngt2 menyusahkan.. Rara hepy sngt mO join contest nie smpi upload 3 gmbr sekali.. ikOtkan hati mO upload 5 6 kepg gmbr, t kesian plak kat pukpuk mO pilih gmbr mane 1 yg terbaik.. Gmbr nie br saja diambil 2 hari lepas sempena wedim kakak rara d KUALA SELANGOR (majlis menghantr menantu)

bjO kurung sama ngan kak ipar,kak yu n me but baby cOmel tue x dikira.. xkan nk sOh baby kecik tue pki bjO kurong kot..hehehe. Mak baby tue ada mestilah baby tue kena ada sekali.. hOho. SepatOtnya ambil 3 org tue jer^^


Yg nie gmbr rara yg sme bjO dengan pengantin my sis n abg ipar .Yang tepi kiri tue abaikan, yg tue pakwe kakak rara.. Disebabkan dye x sedondong rara terpaksa buag gmbr dye **very noty
Rara memg mO pertarOhkan jugak gmbr nie sebab kan cini semua 4 org nie sedondong bajO kurOng .. pasangan pengantin tue diabaikan.. Xkan nk sOh pki bj sm kOt.. sebab cam nie gmbr kita org 4 org nie memg x de sekali kalO ade mesti dgn pengantin.. hUhu.. kecacatan dsitu ^^


Yg nie plak gmbr rara dengan kakak rara.. tp gmbr nie yg rara x suka nya ade gmbr org lain kat belakang tue .. x cOme x cOme la.. mcm x memenhi syarat plak kan?? Tp apa2 pOm gmbr nie megfokos kan rara n kakak rara.^^

Kisah Sweet disebalik bjO nie::


Pki bj sedondong time majlis nie memang btOl2 x drancang pada mula2 nya sebab mO pki bj msg2.. Gini kisahnya..
Time tue rara n mak n kakak pg kedai kain n niat asal nk beli kan rara n kakak bj sedondong wana biru kalu x silap nk pakai time majlis hntr menantu.. kiranya x kira kak ipar n anak sedara lah. Pilih punya pilih kain biru yg rara n kakak berkenan tue hnya tggl 4 meter lebh jer.. sO x jadilh nk ambil kain tue kena pilih kain lain.. sebab sorg 4 meter cmpr rara kiranya kena beli 8 meter kain lah.. tiba pilih punya pilih terjumpalah kain Oren nie.. Comel gtO coraknya.. mak rara berkenan.. rara pom berkenan tapi kain nie dah nak hbs kayu kiranya ada 11meter.. sO mula2 mak rara potong dulO dye berkenan bjO nie..ambil 4 meter.. tggl lg 7 meter. if rara nak kain nie x boleh dah ambil 4 meter.. kena ambil 7meter terOs sebab merugikan penjual kain.. Bincang punya bincg sebab rara memang berkenan hbs lah kat kain oren nie.. Kita org ubh fikiran mO pki bjO oren time majlis hantr menantu.. Kiranya 8 meter rara n kakak rara lg 3 mtr x thu nk bg spe.. mak kte rugi2.. tba rara terpikir, kan rara ada ank sedara perepuan ALIA why x bg jer kat dye.. kiranya sekarg nie time majlis tue rara kak n ALIA pki bjO sme lah.. memg hepy sngt.. tba2 terpikir plak kak ipar.. kesian la plak.. sO kita org sOh lah pekerja kedai tue cr kain yg sme..
tOk kak ipar.. kesianlah kan tba2 just kita 3 jer bjU sme.. kak ipar nk letak mana??sebab kedai tue ada 3 cawangan kat kelantan.. kOt2 ade kat cawangan lain.. Tp memg pekerja tue kata memag kat 2 lg cawangan kain tue xde dah hbs.. So saD! taw x kak ipar jumpa mana kain dye??
Time tua kak ipar n mak rara p jln2 kl, jln2 kedai kain.. mak rara kala p kL mesti wajib pg kedai kain jekel OR gulatis time nie lah mak terjumpa kain yg sme n teros beli.. hOho.. So kita org dptlan jugak sedondong time majlis weding tue. Yg plg sweet mula2 nk sedondong kak n rara jer, nie hbs semua sedondong.. Mak rara plak sedongdong warna gan ayah rara pki bju hIjau lumut..
Msa majlis nie semua dOk pandang2 jeling2 sebab kita 4 org pki bju sma.. ^^ TAmaTKISah BjO kUrOng Sama
p/s::kesian kat mak sebab dye berkenan sngt nagn kain oren tue O___0

2 comments:

ika puk puk said...

tQ join =)
gudluck ek!!

Cik PinOkoo Rara said...

Oke^^, eh xpa ke rara upload 3 pic nie??