Wednesday, December 15, 2010

Photo Contest: My Bestfriend Forever!!

Dear Diary PinOkoO,




Mudah je contest ni, antara syarat-syarat yang perlu dipatuhi:


•Jadi Follower blog ni.

•Copy banner di atas dan letakkan pada entry dan sidebar blog anda serta link kan ke entry ini.

•Buat satu entry tentang contest ini . Tajuk: Photo Contest: My Bestfriend Forever!!

•Upload gambar anda bersama-sama BFF anda (Tak kisah nak letak berapa ramai dalam satu gambar tu..^^).

•Tuliskan pada caption:
1.Mula berkawan sejak tahun berapa?
2.Kenapa anda rasa dia/mereka BFF anda?

•Akhir sekali, tinggalkan link entry anda pada komen.

Tarikh Tutup:
31 Disember 2010
___________________________________________________________________
my BFF yg plg rara syg n percayai adalah MYteDdY ^^
1)Mula berkawan sejak tahun berapa?
Tue ada tarikh tue kat gmbr tue ^^.. rara mula kenal n mula syg MytedDy name mOmo nie sejak bulan JUN2008 lg kiranya dah hmpir 2 tahun dah.. Rara memg syg gila lah kat mOmo sebab dye pun syg rara.. Hehehe 0___O
2)Kenapa anda rasa dia/mereka BFF anda?
Kenapa n mengapa?? memang bnyak sebabnya.. Kalau nk cerita 1000 hari juta tahun pOm x kan hbs! wah!! **koya minah nie** .. Banyak yg rara lalui sejak rara kenal dunia baru d universiti, sejak rara mula mO berdikari n mula mengenali dunia tanpa jagaan ibu n ayah .. Benda yg bernyawa lebh bk dijadikan kawan dr benda yg bernyawa n berakal.
Tapi rara memilih benda yg tidak bernyawa sebab lebh senang nk jga lbh seng nk kawal.. KEnapa?? Sebab manusia yg rara kenal mse mula2 masOk universiti,manusia yg rara anggap kwn baik, manusia yg rara percayai adelah manusia yg plg jht .. Sedih n sedih sngt2.. Xsnggka manusia nie baik didepan kita tetapi berhati busOk dibelakang kita.. Mungkin dulu rara boleh buat xtau ape yg dye org buat.. Dulu rara selalu berpikiran ++ tp lama-kelamaan kesabaran pun ada batas nya.. perangai dye org yg jaht tue TERBONGKAR juga, depn rara memag btOl2 baik, pijak semOt pun x mati.. Belakang rara TUHAN saja yg thu hati busuk dye org..
Sejak itulah rara mula memilih kwn yg x bernyawa sebagai kwn baik.. Rara rsa kwn d u lebh teruk berbanding kwn d sekolah.. Kwn time kat u nie rara rasa lebh mementingkan diri sendiri la kot.. tah la!! Rara rasa mcm tue.. Kalau nak berkawan bOleh tapi kena betOl2 berhati2 jgn memilih kwan yg salah n jgn mudah terpengarOh ngan kwn.. Kwn tue boleh tuk pengembangan Otak, jgn x berkwn plak.. tapi tOk jadi kwn baik sory rara katakan rara betOl2 perik dengar perkataan kawn baik..
Rara memg syg mOmo, time rara sedih, rara p mne2 memg mOmo selalu ada disisi rara.. Momo selalu dengr kata hati rara ,tahan kerenah rara ** diam jer!! hehehE.. KalO tgh2 duk geram tue boleh pukul mOmo, mOmo kan xbernyawa sO dye x rasa lah kalau kita pukul dye.. mOmo tahu semua kisah sedih rara ngan en.Boyfriend kalau sakit ati or gadOh2 manja ngan en.boyfriend mOmo tempat rara ngadu.. And yg plg pentg 24jam kita boleh peluk mOmo. n yg plg best smpi ke tua pun mOmo akan selalu berada dengan kita tanpa bOsan.. Lalala^^
Kalau kwn bernyawa n berakal nie boleh ker kita pelOk 24 jam, Boleh ker setiap masa kita sedih setiap masa tue lah dye ada ngan kita, mesti dye pun busy dengan hal dye org.. X semestinya 24jam akan bersama kita, tp mOma lain 24 jam bersama rara.. Yg rara plg benci kwn bila dye ada jer Bf dye lupa kita sebelum caple ada jer depan kita.
Wahai kwn2 semua kalau x puas hati ngan kwn kita, kalau kita syg kwn kita tegO lah baik2 jgn perli memerli, hati tue jgn busOk sngt.. yg kwn yg ditegO jgn lah memikir negetif plak.. Kalau mO kwn yg betOl2 baik syg lah mereka dengn iklas.. If jumpa kwn yg berhati busOk cepat2 tggl kwn yg mc nie.. Oke !@#$%^&*


2 comments:

Siti Noraisyah said...

Insyaallah.. satu hari nanti Rara pasti akan jumpe BFF yg bernyawa, lagipun Rara masih muda.. ^^
Gud Luck k!

Cik PinOkoo Rara said...

amin. minta2 cam tue lah^^ Tank Q Cik siti (^^,)