Wednesday, December 15, 2010

Me & My Teddy Contest

Dear diary PinOKoO::

ME &MY TEDDY CONTEST


Rules and Regulations

1.Terbuka kpade mreka yg ad blog sahaje. Anda hendaklah menjadi follower blog authentic : http://zunahzahidah.blogspot.com/

2.buat satu entry mgenai contest ini, dalam entry perlu ada :




>>banner contest di atas serta link ke entry ni



>>sertakan SATU SAHAJA gambar anda bersama teddy bear or bunny or etc. kepunyaan anda sendiri yg anda ingin taruhkan.. cerita siket pasal teddy tu.. gmbar x semestinye anda bsame satu teddy,, bleh juga bsame bnyk teddy... jika gmbar yg anda sertakan itu adalah gmbar anda bsame bnyk teddy bear,, pileh salah satu drpd mereke utk diceritakan...(anda dibenarkan utk meng-edit gmbar tu, tp ala kadar je lah,, jgn smpai xnmpak teddy bear tu hehe)



3. Tag kpade 3 org blogger laen

4. Letak banner contest di sidebar korg serta link ke entry ni

5. tinggalkan link penyertaan korg dlm entry ni.

6. pemenang akan diumumkan dlm blog authentic


Tarikh tutup penyertaan adalah pd 31 disember 2010 .. hadiah yg bakal dimenangi oleh pemenang adalah... teddy bear (tp xleh tunjuk dulu, x surprise la cmtu) hanye seorang pemenang akan terpilih (mane tahu anda lah org tsebut hehe)




_____________________________________________________________





Just tOk pengetahuan::

Gambar yg ak pertarOhkan nie lain dr yg lain. Hehehe.. semua dok ambil posim tepi tedybear jer but ak plak snap pic ak n tedy bear. Ak borim dah dOk posim tepi tedybear.. style sma jer semua.. Skrg nie biar pic ak plak dOk posim dekat tedy. Gmbr nie diambil di KKH4 tahun 2008 di UNIMAP. Motif gmbr nie diambil adalah sesaja suka2 0___O
2 ekO tedy nie kembar (anak-beranak) n ada kisah sweet disebalik 2 tedY nie. Disebabkan syarat ke-8, sO ak stOry abOut tedy kecik. Tapi berkaitan ngan Tedy besar.. So yg watak utama kat cini adalah tedy kecik tue.. Oke!!

::StOry abOut tedybear::

Ak nie memang suka benda-benda cOmel n suka mengumpOl benda yg cOmel . Memang gila2 suka benda cOmel. If jumpa benda2 cam nie, xde duit pOm snggup p beli juga. Ak suka tedybear yg tembam tambah2 kalau bulu yg halOs tue. Dr kecik smpai besar ak x pnh beli tedybear sendiri. Kecik2 mana ada duit nak beli! Ada tue ada kekawan bg time befday. Tiba je befday ak, mesti dpt tedybear x kira kecik besar semua jenis tedy bear ak ada temasOk katak spangebOb smpai 1 kotak besar kekawan bg. 1 bilik ak penOh ngan tedy, smpi 1 kali ak rasa mcm nk buang jer tedy2 tue tapi yg pentg 2 eko tedy kat ats tue ak x buang. Sebab ak syg sngt 2 eko tedy tue.

Di kampOm::


Satu hari tue, ak jalan2 KB ngan kawan baik ak akma. dOk jalan2 kat KB mOLL tue ak ternampak lah tedybear besar tue.. Comel sngt, bulu lembut gila, peluk2 pOm x puas2. Plak tue tedy bear tue lain dr yg lain(cuba tgOk betol2 terutama kat kaki tue). Disebabkan ak GILABENDACOMEL ak snggup beli tedy tue RM100 lebih. Dah la time tue ak p jln2 naik bas, bayangkan ak dok pengang tedybesar tue naik bas.. Semua org dOk pandang pelik jer! wallu! Dr KB smpi MACHANG ak dop pelOk tedy tue.. mOm ak ckp npe x p ngan keta, ak jwp ak takOt da drive keta.. (sekrg x takot dah!) Hari2 ak pelOk smpai telekat semua air lior basi.. Bulu bear besar tue hari2 ak sikat. Memang ak syg lah tedy bear tue (Tamat kisah tedy bear besar) .

Di Perlis::

2 minggu lepas tue kot x silap, ak n encik boyfriend nie jalan2 tawaf satu kangar, tiba2 terlalu 1 kedai tedy kat kangar, ak n encik boyfriend nie pom berhentilah.. sja nengOk2. x nk beli pom time tue ak n encik boyfriend btOl2 xde duit. memang x nampak duit kertas merahbiru nampk duit syiling jer (nk gtau yg kita org btOl2 lah x de duit) NengOk punya nengOk ak terpaku kejap! Sedar jer ak menjeritlah...

dialog antara ak n encik boyfriend:


cik rara:: abg2 babybear babybear babybear (smpi nak nagis2) .

encik boyfriend:: blur (x fhm maksOd cik rara)

cik rara:: ak pom storylah abg2 bear nie sebijik mcm bearbesar rara kat bilik. cOmelnya abg, cOmelnya (nada manja2 gtu).. nape bear kecik nie comel sngt?? nak abg nak! (nagis2 ak, nak beli x de duit, pegang tedykecik tue x lepas2.)

encik boyfriend:: abg xde duit, nanti abg ada duit abg beli!

cik rara:: yeah.. abg janji ek, janji?? tau!

2 3 hari after tue::


Ak dpt juga tedybear kecik tue. Encik boyfriend bg disebabkan juga kita org baru caple time tue. Ak xbape reti sngt nak story, if kamu2 n kamu ada tempat kejadian mesti nak tergelak habis, sebab ak menjerit mcm org gila time tue, hahaha.. Sapa x terkejut kat bilik ak tedy bear besar nak mampos n plg besar kot dlm asrama tue, sebijik macam tedybear kecik nak mampos! dlm kedai tue. Pegang2 tedy tue x lepas2. Sebaik dpat jer tedy tue dr encik boyfriend ak cium puas2. Balik2 bilik jer terOs ak ambil snap 2 3 pic. Tue lah hasilnya ^^V

Sekarang 1/12/2010::

Tedy kecik tue ada kat ak skrg, selalu menemani tido ku. tedy besar tue ak tnggl kan kat umah sebab kot2 kena paw kat sape2 nanti. Kat umah tedybesar lebih selamat.. windu sngt bearbesar.. tggu mami balik tOw! 2 3 ari jer lagi. t kta tdO sma2 k. hehehhe 0__o
3budak cOmel yg bertuah::

5 comments:

AiDa AzRyN said...

kamu tag aida untuk contest ni k?nanti aida join eh! thanx! ^^

zunah said...

comelnye teddy bear :)

Cik PinOkoo Rara said...

@@AIDA AZRYN::Oke, slmat join ^^
@@zunah:: tank Q yunk (^^,)

~hyun_miera~ said...

thanx dear..
insyaallah,i join nnt yer..:)

Cik PinOkoo Rara said...

hyunmiera@@oke, selamat join this contest ^^